.

Wij zijn er voor u

Wij zijn er voor u

Wij zijn er voor u

Wij zijn er voor u

Wij zijn er voor u

Wij zijn er voor u

Wij zijn er voor u

Estate planning of een estate plan: Wat is dat eigenlijk?

‘Estate’ is Engels voor nalatenschap. Een onderwerp waarover u het beste tijdig kunt nadenken. Een goede estate planning regelt namelijk dat de overgang en instandhouding van uw (familie)vermogen volgens uw wensen plaatsvindt. Doel: een uiteindelijke overdracht die juridisch verantwoord én fiscaal zo voordelig mogelijk is. Driebergen Accountants adviseert en ondersteunt. 

Waarom is estate planning belangrijk? 

Met estate planning krijgt u allereerst helder inzicht in de omvang en samenstelling van uw vermogen. Ook wordt ermee inzichtelijk wat de gevolgen zijn van een onverhoopt overlijden. Aan de hand van dit inzicht adviseren wij over de manieren waarop u erfbelasting kunt besparen en uw vermogen kunt overdragen aan de volgende generatie. Maar het belangrijkste van alles: uw wensen staan voorop.

Bij een estate plan komt heel wat kijken. Schenkbelasting, erfrecht, huwelijksvermogensrecht en fiscaal recht spelen allemaal mee. Belangrijk is dat alle regelingen goed op elkaar aansluiten.

Wij bespreken ons advies met u en ondersteunen u bij de uitvoering. Volgt uit de estate planning dat het verstandig is om uw testament aan te passen? In dat geval kunnen wij het contact met uw notaris verzorgen.

Ondernemingsvermogen?

Heeft u ondernemingsvermogen (een eigen bedrijf of B.V.), dan is het nóg belangrijker om de gevolgen van uw overlijden goed te regelen. Met een testament bepaalt u zelf wat er met uw bedrijf gebeurt. Ook kunt u dan mogelijk gebruik maken van specifieke fiscale faciliteiten bij overdracht van ondernemingsvermogen binnen de familie. Belangrijk is dat u zowel aan het begin als bij beëindiging van uw onderneming weet waar u en uw familieleden aan toe zijn en dat de zaken goed geregeld zijn.

De overdracht van uw ondernemingsvermogen en alles wat daarbij speelt, is een belangrijk onderdeel van een estate plan. Graag bespreken wij samen met u de mogelijkheden op dit punt.

Interesse?

Wilt u meer weten over estate planning? Neem dan contact op met onze specialist.

Dit zijn onze specialisten

Philip Waaijer

Ingeborg Domhoff

Fred Bouwman

Betrokken medewerkers die van wanten weten, maken het verschil voor uw onderneming. Dát te realiseren, vraagt tijd en aandacht van directie en leidinggevenden. Hoe pak je werving en selectie aan, wat zijn de arbeidsvoorwaarden, hoe organiseer je ontwikkelings- en beoordelingsgesprekken? Thema’s waar wij veel van weten en u graag bij ondersteunen.